Over ons

Ynze Haitsma is na zijn studie HTS bouwkunde (1986) bij meerdere bouwbedrijven en toeleveranciers werkzaam geweest als werkvoorbereider, tekenaar en calculator. Tijdens zijn werkzaamheden heeft hij ervaren, dat een heldere en duidelijke bouwtekening bijdraagt aan een goede voorbereiding en uitvoering van een project. De bouwwijze ( de detaillering), de materiaalkeuzes en de overige afspraken, worden op de bouwtekening en in het bestek vastgelegd. Onduidelijkheid of onvolledigheid leidt vaak achteraf tot onnodige discussie en meerkosten.

MOTIVATIE:

Vanuit die ervaring is hij in januari 1997 begonnen met een eigen bouwkundig adviesbureau in de Noordoostpolder. Met behulp van het 3D tekenprogramma Allplan, kunnen 3D visualisaties, 3D bouwtekeningen en materiaallijsten worden gegenereerd. In augustus 2000 is het bureau verhuist naar de provincie Drenthe. Van daaruit zijn meerdere projecten in de Noordoostpolder, Drenthe en Groningen voorbereid en gerealiseerd. Sinds december 2015 is het bureau gehuisvest in de provincie Groningen om o.a. de Groningers te kunnen bijstaan met de aardbevingsproblematiek.

AARDBEVINGEN:

Vanwege de aardbevingsproblematiek in de provincie Groningen heeft hij in maart 2015 deelgenomen aan een drie-daags seminar over aardbevingsbestendig ontwerpen. Professoren, constructeurs, geologen en adviseurs uit binnen- en buitenland hebben elkaar drie dagen lang geïnformeerd over alle bijkomende aspecten. Sindsdien volgt hij de ontwikkelingen op de voet en is hij op de hoogte van de meest recente NPR 9998.